Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

13 Aralık 2021 Pazartesi

EV YAPİMİ ÇITIR ÇITIR KARIŞİK PİDE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

EV YAPİMİ ÇITIR ÇITIR KARIŞIK PİDE
Malzemeler 
İç harcı için 
250 gram kuşbaşı et
2 adet küp küp doğranmış domates
2 adet küp doğranmış biber
Bir tutam kekik
Tuz
100 gram eritilmiş tereyağı 
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur için, 
5 su bardağı un
2 cay kaşığı tuz 
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
2 çay kaşığı şeker







Harcın Yapılışı 
Bir kap icine eti ve eritilmiş tereyağını döküp karıştıralım 
Etle yağ İç içe geçtikten sonra domates ve biberleri ekleyelim
Tuz, kekik ekleyip elimizle yoguralim dilerseniz icine karabiber,pulbiber gibi baharatları da ekleyebilirsiniz 
harcı ben yarım saat bekletiyorum daha güzel oluyor acelemiz varsa beklemeseniz de olur.
Hamurun Yapılışı 
1.Yogurma kabına un ve tuzu alarak elinizle ortasını cukurlastirin.
2.Ortasına su,maya,sıvıyağ ve şekeri alarak hamuru yogurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur olacak
3.Elinizi ara ara islatarak hamuru toparlarken ele yapılmamasını önleyebilirsiniz.
4.Toparlanan hamurun uzerini streçle kaplayarak üzerine bez örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakalım. 
5.Tepsiye pişirme kağıdı serelim
6.Mayalanan hamurun üzerini açıp havasını alalım
7.Hamuru unladigimiz tezgaha alalım,elimizle toparlayıp 8 eşit parçaya bölelim.
8.Tüm parçaları beze haline getirerek tepsiye alalım kurumamasi için üstünü bezle örtelim.
9.Sonra sırası ile bezelerimizi tek tek uzun pide formunda acalım
10.Açtığımız ilk iki hamuru tepsiye yerlestirelim ortalarına hazırladığımız İç harçtan koyalım
11.Daha sonra hamurun iki kenarını da içe doğru katlayarak kapatalım.
12.Ben bazı pideleri kusbasili kaşarlı yaptım siz de yapabilirsiniz çok güzel oldu.Sız istediginiz malzemeyle yapabilirsiniz .
13.Kenarlari daha güzel kızarsın diye yumurta sarısı surebilirsiniz.
14.Hazırladigimiz pideleri önceden ısıtılmış fırında 230°C de kenarları kızarana kadar kontrollü pişirmeye bırakalım
15.Pidelerimizin yumuşak olması için fırından aldıktan sonra pidelerin kenarlarına tereyağ sürüp bir örtü arasında beklettikten sonra servis edelim
16.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun..
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments