Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Aralık 2021 Perşembe

Mısır Gevrekli Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Mısır Gevrekli Kurabiye


Malzemeler

Yarım paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvıyağ

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı pudra şekeri

400 Gr mısır nişastası( 4 su bardağı)

2 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim)









Üzerini bulamak için

Kahvaltılık sade mısır gevreği

300 Gr kahvaltılık çikolata

4-5 yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim. 170-180 derecede altı kızarınca üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Çikolatası için kısık ateşte 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip kıvamını açalım, akışkan bir kıvam alana dek sürekli karıştıralım. Mısır gevreğini robottan geçirelim. Ardından altta oluşan tozunu eleyerek ayıralım. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri ilk olarak çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım. Çikolatası donunca servis yapabilirsiniz afiyet olsun.( Fazla kalan kurabiyeleri dondurucu muhafaza edebilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp tüketebilir siniz )

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments