Mısır Gevrekli Kurabiye
Malzemeler
Yarım paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
400 Gr mısır nişastası( 4 su bardağı)
2 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim)
Üzerini bulamak için
Kahvaltılık sade mısır gevreği
300 Gr kahvaltılık çikolata
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim. 170-180 derecede altı kızarınca üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Çikolatası için kısık ateşte 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip kıvamını açalım, akışkan bir kıvam alana dek sürekli karıştıralım. Mısır gevreğini robottan geçirelim. Ardından altta oluşan tozunu eleyerek ayıralım. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri ilk olarak çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım. Çikolatası donunca servis yapabilirsiniz afiyet olsun.( Fazla kalan kurabiyeleri dondurucu muhafaza edebilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp tüketebilir siniz )
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments