Nutella Dolgulu Kurabiye (Efsane Bir Lezzet)
Malzemeler
175 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
12 yemek kaşığı nutella (12 adet çıktı)
100 gram bitter çikolata
Hazırlanışı
Nutelladan birer yemek kaşığı tepeleme alıp yağlı kağıda koyuyoruz ve buzluğa atıyoruz (dondurup kurabiyenin içine koyacağız).
Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ve şekeri çırpıyoruz.
Ardından yumurtaları ilave ediyoruz ve 1 - 2 dakika daha çırpıyoruz.
Diğer kalan katı malzemeleri karışımın üzerine ekliyoruz.
Ardından karışımı spatula ile karıştırıyoruz.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu streçleyerek en az 2 saat dolapta bekletiyoruz. Yeterli zamanımız yok ise buzlukta da bekletebilirsiniz daha kısa süre olacak şekilde.
Buzdolabında sertleşmiş ve dinlenmiş olan hamurumuzdan bezeler koparıyoruz(mandalina büyüklüğünde).
Elinizle kopardığımız bezeleri açıp içine dondurulmuş nutella toplarından koyup yuvarlayarak kapatıyoruz.
Önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 12-13 dakika pişiriyoruz.
Fırından fırına pişirme süresi değişeceği için kenarı hafif kızardığında alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments