PADİŞAH YASTIĞI
4 yumurta
1 sbdan iki parmak eksik toz şeker
1,5 sb un
2 yk sıcak su
Bir paket vanilya ve bir paket kabartma tozu
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su
Şeker ile suyu 10 dakika kaynatıp Sogumaya bırakıyoruz.
Arasına iki paket kremşanti 1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı.
Öncelikle yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Bir fiske tuz ile yumurtanın beyazlarını kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Yumurtanın sarısını da şeker ile beraber iyice çırpıyoruz sıcak suyu ekleyip o çırpmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz. Yumurtanın beyazını ilave edip söndürmeden karıştırıyoruz. yağlı kağıt serili ortaboy kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecelik ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştiğinden emin olduktan sonra kürdan testi yapıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp soğuk şerbetini yarısını üzerine gezdiriyoruz. Üzerine kremşanti sürüp diğer keki kapatıyoruz. Geri kalan şerbeti de üst kata döküp üzerini süsleyip soğumaya bırakıyoruz. Çok hafif ve acayip lezzetli denemeniz gereken tariflerden diyebileceğim bir
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments