PATATESLİ BÖREK
Malzemeler
1 kilo yufka
4-5 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sosu için
1 kase yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Arzuya göre 100 gr eritilmiş margarin
Üzeri için kalan sosun içine;
1 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
Üç kaşık sıvıyağı
YAPILIŞI
Patatesler ve soğanlar rendelendikten sonra suyu sıkılıp bir kaseye alınır.
İçine 1 kaşık sıvıyağı, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenip karıştırılır.
1 adet yufka serilir, içine yoğurtlu sos sürülüp dört parçaya bölünür.
Uç kısmına patatesli harç koyulur, rulo şeklinde incecik sarılıp kendi etrafında döndürülerek gül şekline getirilir. Bütün yufkalar bu şekilde yapılır.
Artan sosun içine yeterli değilse yoğurt koyulur, içine 1 adet yumurta kırılır. Bolca böreklerin üzerine sürülür.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra üzerine temiz bir havlu serilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments