Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

21 Aralık 2021 Salı

PATATESLİ BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PATATESLİ BÖREK


Malzemeler

1 kilo yufka

4-5 adet orta boy patates

1 adet büyük boy soğan

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber










Sosu için

1 kase yoğurt

Yarım çay bardağı sıvıyağı

Arzuya göre 100 gr eritilmiş margarin


Üzeri için kalan sosun içine;

1 adet yumurta

4 kaşık yoğurt

Üç kaşık sıvıyağı


 YAPILIŞI


Patatesler ve soğanlar rendelendikten sonra suyu sıkılıp bir kaseye alınır.

İçine 1 kaşık sıvıyağı, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenip karıştırılır.


1 adet yufka serilir, içine yoğurtlu sos sürülüp dört parçaya bölünür.


Uç kısmına patatesli harç koyulur, rulo şeklinde incecik sarılıp kendi etrafında döndürülerek gül şekline getirilir. Bütün yufkalar bu şekilde yapılır.


Artan sosun içine yeterli değilse yoğurt koyulur, içine 1 adet yumurta kırılır. Bolca böreklerin üzerine sürülür.


180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.


Fırından aldıktan sonra üzerine temiz bir havlu serilir.








Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments