Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

22 Aralık 2021 Çarşamba

Patatesli Yağ Mantısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

PATATESLİ YAĞ MANTISI(çıtır mantı)

MALZEMELER 

3 su bardağı un
1 adet yumurta
Çay kaşığı ucuyla tuz
1 su bardağı su 

İç harcı için; 

2-3 adet patates
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber,pul biber,tuz 







Sosu için; 

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ 

Yoğurt sosu için; 

1 kase yoğurt
2 diş sarımsak 
Tuz 

YAPILIŞI 

Hamuru için verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp,ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun uzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.Bu sırada iç malzemesi için patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.Ince dogradigimiz soğanı tavaya yağ alıp kavurmaya başlıyoruz.Kavrulan soğana salçayı da ekleyip kavurduktan sonra patatesleri ekliyoruz.En son baharatlarını atıp karıstırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Dinlenen hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğuruyoruz.Hafif unlayarak açabildigimiz kadar açıyoruz.Ne çok ince ne çok kalın olmalı.Hamurdan varsa yuvarlak bir kalıp yoksa çay bardağı ağzıyla daireler kesiyoruz.Her daireye iç harcından koyup once ucgen sonra terse doğru kıvırıp hamuru kapatıyoruz.Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.Kızartmak için tencereye sıvı yağ koyuyoruz.Iyice ısınan yağa mantıları atıp kızartıyoruz.Altın rengini alınca olmuş demektir.Kızarttığımız mantıları servis tabağına alıyoruz.Sosu için tavada tereyağını eriyip salça ekleyerek kavuruyoruz.Yogurt sosu içinde bir kase yoğurdu rende sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.Mantıların üzerine yoğurdu ve sosu gezdirip sıcak servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments